InterRail este o retea de trenuri internationale extrem de avatajoasa, pentru ca un astfel de abonament este valabil in 30 de tari din Uniunea Europeana si nu numai! Chiar daca puteti folosi biletul InterRail sa ajungeti in multe alte tari, este important sa stiti ca acesta este valabil doar in afara granitelor, ceea ce inseamna ca nu il puteti folosi si in trenuri romanesti. Drumul pana la granita si drumul de intoarcere trebuie platite suplimentar, separat de tariful pentru trenuri internationale.

 

Atunci cand planuiesti o calatorie cu InterRail, poti fi tentat sa urmezi traseul turistic traditional. Europa de Est a fost dintotdeauna una dintre preferatele clientilor nostri, in special orase precum Budapesta sau Praga. Insa noi, cei de la Euroventure, va recomandam intotdeauna experiente noi, in locuri noi.

 

Acesta schimbare nu este doar avantajoasa financiar, ci si o oportunitate de a obtine o privire de ansamblu asupra multitudinii de culturi europene si a semnificatiei ei istorice de-a lungul continentului. In plus, programul trenurilor din Europa este grozav si va permite sa va planuiti o calatorie minunata cu un buget limitat.

 

Poate nu l-ati luat in considerare pana acum, insa Bucuresti, capitala Romaniei se evidentiaza ca destinatie turistica pentru europenii care calatoresc cu rucsacul in spate si pentru calatorii tineri. In plus, este foarte usor sa vezi toata tara calatorind doar cu trenuri prin Romania. Pana de curand, Romania a fost un fel de bijuterie ascunsa in Europa de Est, cu amestecul ei de culturi – latina, romana si slava – care au ca rezultat o atmosfera unica si exotica.

 

Bucuresti este acum o capitala cu adevarat fascinanta, primitoare si convenabila pentru orice buzunar, perfecta pentru cei care calatoresc cu rucsacul in spate si pentru calatorii cu bugete limitate care isi doresc sa descopere Europa in profunzime. La fel ca in restul Europei, mersul trenurilor Romania poate face calatoria cu trenul extrem de placuta cu un minim de planificare.

 

La fel ca multe alte tari europene, Romania nu foloseste Euro si are inca moneda nationala proprie (Leu). De altfel, acesta este si unul dintre motivele pentru care ramane o tara relativ ieftin de vizitat. Bucuresti este un oras turistic excelent pentru ca atat mancarea si bautura, cat si cazarea in regim hotelier sunt destul de ieftine (inclusiv la apartamente de lux). Bucuresti poate fi punctul de pornire ideal pentru o calatorie indelungata tocmai pentru ca va fi foarte prietenos cu portofelul dumneavoastra!

 

O masa ce consta in trei feluri de mancare nu va depasi cel mai probabil 12 Euro, in timp ce pentru o halba de bere veti scoate din buzunar mai putin de 2 Euro. Este de ajuns sa comparati preturile acestea cu cele din multe alte capitale europene pentru a intelege avantajele clare pe care le prezinta  Bucurestiul. Spre exemplu, in alte orase turistice din Europa puteti plati pana la 7-8 euro pentru o bere! Totodata, daca optati pentru inchiriere in regim hotelier, veti plati doar 30-40 de euro pentru o garsoniera sau un apartament de lux situate chiar in centrul Capitalei.

 

Bucuresti este un oras vibrant cu un numar mare de studenti, ceea ce inseamna ca veti gasi aici si numeroase cafenele, baruri si cluburi unde puteti profita de preturile mici. Printre locurile noastre preferate se numara Acuarela – un bar colorat cu un décor inovator si artistic si Gradina Eden, o terasa extrem de spatioasa si frumos luminata, perfecta pentru o seara de vara relaxata.

 

In Bucuresti nu exista ore stricte de deschidere si inchidere a cluburilor reglementate prin lege, ceea ce inseamna ca aici viata de noapte se prelungeste pana dimineata si se concentreaza in jurul zonei Centrul Vechi. Tot in centrul orasului se afla si Shift Pub, un loc cu o gradina urbana superba si Caru' Cu Bere, un alt loc preferat de noi. 

 

Bucurestiul nu are doar o retea de transport in comun foarte bine pusa la punct, ci este si foarte bine conectat cu mersul trenului la zi din restul Europei de Est si chiar si Europa de Vest. De fapt, are cel mai dezvoltat si extins sistem de transport din Romania, ceea ce il face locul perfect de pornire in aventura europeana. In plus, biletele de trenuri prin Romania sunt destul de ieftine in comparatie cu alte tari est-europene, asa ca o calatorie cu trenul se va dovedi cu adevarat avantajoasa. Puteti cumpara si bilete de tren online pentru a evita orice fel de stres sau cozi nedorite si puteti gasi mersul trenurilor Romania online.

 

Serviciile de baza includ:

 

  • Trenuri frecvente catre Brasov, pricipala cale de acces catre celebra regiune Transilvania, cu faimoasele ei castele, paduri misterioase si istorie mitica. Drumul Bucuresti-Brasov dureaza doar 2 ore si jumatate cu trenul, cu opriri intre statii pentru o calatorie placuta.
  • Trenuri de noapte cu cuseta intre Budapesta si Belgrad, care leaga Bucuresti de noduri de transport din Vest precum Viena sau Berlin.
  • Plecari trenuri Gara de Nord in fiecare noapte catre Sofia, care leaga Europa de Est de Grecia via Thessaloniki. De aici va puteti aventura mai departe spre Turcia sau Asia Centrala la cea mai indepartata granita a Europei.

 

 

Este totusi important sa studiati atent mersul trenurilor inainte sa porniti la drum, pentru ca orarul poate fi schimbat si biletele pot fi greu de achizitionat din strainatate date fiind diferitii furnizori si taxele postale. Cu toate acestea, atat mersul trenurilor in Europa, cat si mersul trenurilor Romania pot si gasite cu usurinta online. Biletele pot fi cumparate direct de la gara sau in avans, pentru a economisi bani si timp.

 

Daca vreti sa planuiti o aventura prin Europa in jurul Bucurestiului dar nu stiti de unde sa porniti, Euroventure va scapa de stresul planificarii. Noi va oferim itinerarii InterRail personalizate in intreaga Europa. Puteti gasi pachetele noastre standard incluzand excursii in Bucuresti, Brasov si restul Europei de Est la www.euroventure.eu/packages sau va puteti crea chiar astazi oferta personalizata incluzand aceste orase accesand https://www.euroventure.eu/create-euroventure-interrail-route-planner/ !

Tag-uri: