Sa te muti intr-un oras nou si sa incepi o viata noua nu este usor. Tinerii care vin in Bucuresti sa dea admitere la facultate sau chiar si “bobocii”, studentii de anul I, se confrunta cu multe probleme si situatii noi, inclusiv necesitatea de a gasi un loc unde sa se cazaze pe perioada admiterilor.
Fie ca vreti sa stati la camin dupa admiteri sau sa va cautati o chirie mai accesibila, o cazare pe termen scurt Bucuresti va poate fi de mare ajutor.

De ce sa optati pentru cazare pe termen scurt Bucuresti

Avantajele de a sta la cazare pe termen scurt Bucuresti pe perioada admiterilor sau la inceputul anului universitar sunt urmatoarele:

-          In primul rand, localizarea. Toate apartamentele si garsonierele pe care vi le punem la dispozitie sunt ultracentrale, aflate in aproprierea tuturor marilor universitati din Capitala.

-          Un alt avantaj al optiunii de a sta la cazare pe termen scurt Bucuresti este si faptul ca nu veti mai fi nevoiti sa apelati la alti oameni sau sa va “deranjati” cunostintele.

-          Intimitatea si confortul. O garsoniera regim hotelier Unirii va ofera toata linistea si intimitatea de care aveti nevoie pentru a studia pentru examene.

-          Spatiu. Poate nu stiti asta despre caminele din Bucuresti sau poate ati auzit deja. Chiar si daca alegeti sa stati la un camin privat, problema spatiului si a intimitatii tot va exista.

-          O cazare pe termen scurt Bucuresti nu va obliga sa stati mai mult de doua nopti. Asadar, nimeni nu va impune sa stati mai mult decat aveti nevoie propriu-zis.  

-          Utilitati si servicii. In momentul in care alegeti o cazare pe termen scurt Bucuresti, veti avea parte de multe alte beneficii. Nu numai ca apartamentele noastre sunt decorate impecabil, dar sunt si complet utilate. Acesta este inca un motiv in plus sa alegeti cazare pe termen scurt Bucuresti si nu cazarea la un hotel.

Asadar, o cazare pe termen scurt Bucuresti poate fi solutia ideala inainte sa va gasiti o cazare pe termen lung sau in perioda examenelor de admitere la facultati.

Ce variante de cazare au studentii?

1.      Camin studentesc

2.      Camin privat

3.      Inchirierea unei camere intr-un apartament/ Cazarea in gazda

4.      Inchirierea unei garsoniere sau a unui apartament

Cazare Bucuresti - Avantaje si dezavantaje

Camin de stat

Cea mai ieftina varianta de cazare este, in mod evident, cea in camin. Pe langa costurile foarte mici, alt avantaj ar putea fi si experienta reprezentativa pentru anii studentiei. Cu toate aceastea, viata intr-un camin de stat poate sa vina la pachet si cu multe dezavantaje precum baile la comun, gandaci, spatiul personal restrans, lipsa intimitatii sau petrecerile care tin pana dimineata in timpul sesiunii.

Camin privat

Caminul privat promite conditii mai bune decat caminele de stat, ceea ce inseamna in consecinta si mai multi bani. In plus, pentru ca locurile in caminele de stat sunt insuficiente, multi studenti vor fi nevoiti sa gaseasca o alternativa de cazare. Preturile la un camin privat din Bucuresti pot varia destul de mult in functie de conditiile pe care le ofera, zona in care este amplasat, dar si in functie de perioada contractuala.

De exemplu, West Gate Studios, care este si cel mai mare camin privat din Bucuresti se afla la statia de metrou Preciziei, deci la o distanta considerabila de centrul orasului. Problema este ca la semnarea contractului de inchiriere veti fi nevoiti sa achitati un avans echivalent chiriei pe 6 sau 12 luni, chiria variind intr 80 de euro si 100 de euro pe luna.

Alte camine private din Bucuresti: Arcca Vitan – 130 de euro pe luna/2 persoane, Arcca Pajura – 115 euro pe luna/camera de 3 persoane, caminul particular din zona Mihai Bravu, Camin Studentesc nr.1, Campus Est din apropierea Pietei Obor.

Gazda

Varianta cazarii in gazda presupune un grad mai ridicat de confort decat caminul, insa cea mai mare problema ramane cea a libertatii si a intimitatii (mai ales in momentul in care imparti apartamentul cu persoane mai in varsta). Acesta este si motivul pentru care este foarte important sa cunoasteti foarte bine persoana alaturi de care veti locui inainte de a face acest pas.

Chirie

Cu siguranta varianta de cazare care aduce cele mai multe beneficii, dar si cea mai scumpa. Cea mai ieftina varianta ar fi inchirierea unei camere intr-un apartament sau inchirierea unui apartament cu 2, 3 sau chiar 4 camere pe care sa il impartiti cu prieteni sau cunostinte.

Avantajele statului in chirie sunt multiple: camera proprie, spatiu, libertate, confort, intimitate, baie proprie, bucatarie. Preturile chiriilor in Bucuresti cresc foarte mult in perioada august-octombrie, odata cu sosirea studentilor, asa ca va recomandam sa va cautati chirie in Bucuresti din timp, cat locuintele inca au preturi decente.

Chiria variaza si ea foarte mult in functie de numarul de camere, zona si confort, o garsoniera din centrul Capitalei putand sa ajunga chiar si la 300 de euro pe luna.

O cazare pe termen scurt Bucuresti nu este accesibla oricui, insa marele ei avantaj este ca nu va forteaza sa achitati mai multe luni in avans si nu va obliga sa stati mai mult de doua nopti. Insa spre deosebire de un hotel din Bucuresti, garsonierele si apartamentele noastre pot fi inchiriate si pe termen lung, preturile scazand pentru perioade mai lungi.

 

 

 

Tag-uri: